החיים בישראל עשויים להיות מאתגרים בהיבטים רבים גם בימים שבשגרה. על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בתקופה לא רגילה ומתוחה כתקופת מלחמה. גם אם הלחימה לא מתרחשת פיזית בכל חלקי הארץ, כולנו יכולים למצוא את עצמנו מזועזעים מאירועים קשים אליהם נחשפנו מאמצעי המדיה השונים; רבים נמצאים במילואים בלחימה וישנם גם מפונים שאינם יכולים לשוב לבתיהם. מצבים אלו עשויים להגביר הופעה של תסמיני חרדה, היכולים להשפיע באופן שלילי על יכולת התפקוד וההתמודדות עם חיי היומיום.
צעד ראשון – לא להתעלם
הדבר הראשון שתוכלו לעשות למען עצמכם הוא קודם כל לא להתעלם. אם אתם רואים שתסמיני החרדה מגיעים לעיתים קרובות יותר ויותר, וככל שהן מפריעות לכם יותר בחיים, שקלו לגשת לקבלת עזרה מקצועית. אפשר למשל לחפש פסיכיאטר מומלץ לחרדות שיסייע לכם להתגבר על הדברים. אם פסיכיאטר נשמעת לכם מילה גדולה ומפחידה, זכרו שמדובר בראש ובראשונה על רופא. ממש כפי שישנו רופא עיניים או אף אוזן גרון כך ישנו גם רופא לנפש, זהו תחום מומחיותו, והוא יכול גם להתבונן על המצב בהקשרו הרפואי המלא.
מהן האפשרויות לטיפול בחרדות?
טיפול בחרדות יכול שיהיה משולב – טיפול תרופתי ופסיכותרפיה. לאחר הערכה מפורטת, ניתן לגבש תכנית טיפול בהתאם למאפייניו של המטופל, למאפייני החרדה וכמובן לאחר בחינת ציפיותיו ורצונותיו של המטופל.
ד"ר אביתר שגב הוא פסיכיאטר המטפל בהפרעות חרדה שונות. הוא מטפל במבוגרים מעל גיל 18, לרבות מבוגרים בגיל השלישי. אתם מוזמנים ליצור קשר.
הבהרה: המידע המופיע בדף זה הוא לידיעה כללית בלבד, והוא אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי. לקבלת ייעוץ, אבחון או טיפול מתאימים – יש לפנות לגורם מקצועי מוסמך.
Comments